Tuesday, December 27, 2011

FRAMBOZEN KENARI

FRAMBOZEN KENARI


BAHAN BAHAN


A
240 gm tepung gandum/redrose
100 gm gula castor
100 gm serbuk badam/ground almond
200 gm butter
1 biji kuning telor
70 gm susu tepung


B

TENGAH...jem blueberry atau strawberry
TABURAN....almond flakes


C
icing ( meringue )
agak2 4 bijik putih telor
1/2 cup castor sugar - boleh di kurangkan kalau x nak manis
2 sudu tepung jagung

PUTAR HINGGE KENTAL

caranya:


Satukan bahan bahan A...jadikan doh
Lapik tray 10x10x2x2 dengan kertas
Letak adunan dan tekan padat...cucuk dengan garpu dan bakar hingge masak
Bile dah masak sapu jem, icing (meringue) dan badam flakes YNG TELAH DIPANGGANG
Bakar lagi selame 10 minit.
Potong semase biskut masih panas

No comments:

Post a Comment